Udane imprezy w dużej mierze wymagają alkoholowego trunku. Jednak pojawiający się rodzaj procentów uzależniony jest od preferencji gości. Piwo, wódka, wino lub niezliczone rodzaje drinków pozwalają na dostosowanie do każdego gustu. W ostatnim czasie te ostatnie zyskują na popularności, dlatego też warto eksperymentować z ich wariacjami.
Przygotowanie drinka o nazwie Mojito jest mało wymagające. Do wykonania potrzebne będą listki mięty, lód, pół limonki, 1 łyżka cukru trzcinowego, woda gazowana oraz podstawa czyli 40 ml białego rumu. Do wysokiej szklanki należy wrzucić obraną ze skórki limonkę, a następnie zasypać ją cukrem oraz ugnieść by puściła sok. Dalszym krokiem jest dodanie mięty, rumu, kilka pokruszonych kostek lodu, wymieszanie i dopełnienie wodą gazowaną. Drugim drinkiem, który bardzo łatwo wykonać jest często serwowana w barach na plaży Pina Colada. Powstaje ona na wskutek zmieszania w shakerze 40 ml mleczka kokosowego, 40 ml soku ananasowego oraz 40 ml białego rumu.
Kolejną propozycja jest drink na bazie ciemnego rumu podawany najczęściej na Hawajach. Do wykonania potrzeba 40 ml syropu lub likieru BLUE CURACAO, w zależności od oczekiwanego smaku, 40 ml mleczka kokosowego, 50 ml soku ananasowego, lód, kilka kropel soku z limonki oraz podstawa, czyli 40 ml dobrej jakości rumu ciemnego, który można kupić na stronie https://www.alkoholehurtowo.pl/. Następnie wszystkie składniki umieszcza się w shakerze i potrząsa do połączenia składników i przelewa do szklanki w 1/4 wypełnionej lodem.